Menu
HelCol

Scurt Istoric

Societatea Helcor-Med a luat nastere prin dorinta nobila de a oferi populatiei din Baia Mare ,dupa un sistem comunist deficitar in domeniul medical, o posibilitate civilizata si corecta de a-si investiga starea de sanatate. Societatea a fost creata si condusa si in prezent de Dr. Pop Coriolan, medic primar chirurg, doctor in stiinte medicale, care a ales o colaborare cu specialisti in cateva domenii medicale, si si-a inceput activitatea in 1999.

Inceputul a insemnat mult efort si entuziasm din partea echipei de lucru, debutand cu urmatoarele specialitati clinice: chirurgie, stomatologie, reumatologie, medicina generala si ecografie, precum si un laborator de investigatii paraclinice.

Nu a fost ales la intamplare nici spatiul in care societatea medicala isi desfasoara activitatea, alaturandu-se celei dintai farmacii private den Baia Mare, Farmacia Helena, impreuna cu care au format un colt de sanatate dedicat baimarenilor, colt de sanatate facut din pasiune profesionala.

Personalul este format din profesionisti in domeniul medical, care primesc o educatie medicala continua, care impreuna cu echipamentele si aparaturile medicale de inalta precizie, si controlul de calitate international la care participa, au dus la rezultatele activitatii cu care se mandreste astazi, dupa 14 ani de activitate.

Un accent deosebit s-a pus pe dezvoltarea, dotarea, laboratorului de analize medicale, organizat la ora actuala dupa cerintele de reglementare de legislatie sanitara, avand urmatoarele compartimente: biochimie, imunologie, hematologie, serologie, bacteriologie, citologie si parazitologie.

Oferta noastra de servicii satisface la nivel cantitativ si calitativ cerintele pacientilor, cuprinzand o gama larga de investigatii. Activitatea noastra este apreciata de pacienti, medicii cu care colaboram si de catre Casa De Asigurari de Sanatate, cu care suntem in relatii contractuale de la infiintare.

Ofertei noastre de analize, lucrate in laboratorul nostru, cu eliberare de rezultate in maxim 48 ore, i se alatura o gama foarte mare de analiza la distanta, analize speciale, din care unele nu se lucreaza deloc in tara noastra. Pentru aceasta avem incheiat un contract cu Laboratorul Tody din Bucuresti, prin care se trimit probe chiar si in Franta, la Laboratorul Biomnis. Probele sunt recoltate la noi, in laborator, si trimise urgent, prin curierat rapid, indeplinind conditiile de standard de transportul probelor necesare. Pacientii primesc tot prin laboratorul nostru, rezultatele, transmise prin e-mail de catre laboratorul la distanta sau, in curand, se vor putea accesa si online.

Pentru a veni in sprijinul pacientilor,programul nostru include si ziua de sambata,precum si recoltare la domiciliul pacientilor cu dificultati de deplasare, fara costuri suplimentare daca acestia locuiesc in Baia Mare.